Constructieberekening

Een constructieberekening is een berekening over het dragende deel van een constructie. Bij de berekening wordt er gekeken hoeveel belasting er op de fundering en wanden kan komen te staan. Bij BT Adviesbureau hebben wij constructeurs in dienst die de constructieberekeningen voor u opmaken en in een rapport aan u toezenden. De constructeur berekent aan de hand van de bouwtekeningen, hoeveel belasting er op de dragende delen komt te staan en op basis daarvan bepaalt hij onder andere de sterkte/dikte en de lengte van het te gebruiken materiaal.

Voordelen constructieberekening
Als u voor een verbouwing een bouwvergunning nodig heeft, zal de gemeente u onder andere vragen om constructieberekeningen aan te leveren. Bij de aanvraag van een bouwvergunning is een constructieberekening noodzakelijk, maar ook als u geen vergunning nodig heeft, raden wij u aan om toch een constructeur in te schakelen om uw constructie door te rekenen.

Zijn uw bouwplannen kleinschalig? Dan kan het zo zijn dat u een vrijstelling voor een constructieberekening krijgt. Echter raden wij u toch aan om ook bij de kleinere projecten ook een constructeur raad te plegen omdat een constructeur altijd handige oplossing in constructief opzicht kan bieden. BT adviesbureau levert u deze berekeningen.

Naast de constructieberekeningen kunnen wij bij BT Adviesbureau u ook te hulp staan bij onder andere de constructietekening en de bouwtekening. Wilt u weten wat wij in uw geval kunnen betekenen? Neem dan gerust een kijkje bij onze diensten. Heeft u nog vragen, dan kunt u ons mailen via info@bt-advies.nl. Wij kunnen u ook telefonisch te woord staan op 0226-341 647. Wij horen graag van u!